16-04-22  Στην 8η Σύνοδο της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Ινδίας ο ΓΓ Ανωτάτης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ Αποστόλης Δημητρόπουλος

ΙΝΔΙΑ ΓΓΑΕ2

16-04-22  Στην 8η Σύνοδο της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Ινδίας ο ΓΓ Ανωτάτης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ Αποστόλης Δημητρόπουλος

Την  Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, εκπροσώπησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην 8η  Σύνοδο της Μικτής Οικονομικής  Επιτροπής Ελλάδας – Ινδίας.

Η 8η Σύνοδος πραγματοποίησε τις εργασίες της υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, ενώ της Ινδικής Αντιπροσωπείας ηγήθηκε η Υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας κα Anupriya Patel.

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης  ανέπτυξε τη στρατηγική διεθνοποίησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ και επεσήμανε το ισχυρό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την οικοδόμηση ακαδημαϊκών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ινδικών πανεπιστημίων. Επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία στο πεδίο της ανώτατης εκπαίδευσης αποτελεί τομέα υψηλής προτεραιότητας και τόνισε τη δέσμευση της χώρας να προωθήσει τη δημιουργία κοινών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τη συμμετοχή σε ερευνητικές συνέργειες και την ενίσχυση των  εκπαιδευτικών  ανταλλαγών φοιτητών και ακαδημαϊκών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα 200 και πλέον αγγλόφωνα προγράμματα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων και στην προοπτική προβολής τους στην Ινδία με στόχο την προσέλκυση φοιτητών σε αυτά. 

Τέλος, ο κ. Δημητρόπουλος επεσήμανε το ενδιαφέρον και τις ευρείες δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης.

ΙΝΔΙΑ ΓΓΑΕ1


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας