04-03-22 Η Ζέττα Μακρή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στη Μαρώνεια Ροδόπης

 rsz 1img 20220303 wa0000

04-03-22 Η Ζέττα Μακρή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στη Μαρώνεια Ροδόπης

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών κ. Χαριτόπουλου και παρέστη στην ονοματοδοσία της Πλατείας Μαρωνείας σε Πλατεία Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Η Υφυπουργός Παιδείας απευθύνθηκε με εγκάρδια λόγια προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον οποίο, με την ευκαιρία της συνάντησής τους, συνεχάρη θερμά για την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης:  «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συναντώ την Αγιότητά σας και δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκφράσω τα αισθήματα βαθιάς εκτίμησης, που τρέφω για το πρόσωπό σας και το ποιμαντικό έργο σας.

Στα χνάρια των προκατόχων σας Ιεραρχών άξιος συνεχιστής της ποιμαντορίας τους και εκπρόσωπος μιας ορθοδοξίας ανοικτής και διαλογικής, είστε πρωτεργάτης ο ίδιος στα ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού.

Στην ίδια κατεύθυνση και η δική μας προσήλωση στα θέματα της Ομογένειας και της υποστήριξης του πολύπλευρου και σημαντικού έργου της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που φέτος γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή της».

Στη συνέχεια η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, κ. Χαριτόπουλο, για την τιμή να παραβρεθεί στην τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας Μαρωνείας σε  πλατεία «Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Μιχαήλ».

«Σήμερα, η παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Μαρωνείας – Σαπών αποτίνουν φόρο αναγνώρισης, τιμής και σεβασμού προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Μιχαήλ Κωνσταντινίδη σε μια σεμνή και κατανυκτική τελετή στη γενέθλια γη.

Το σπουδαίο έργο και οι δυναμικές και φωτισμένες ενέργειές του ανέδειξαν την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική και τον ίδιο ως πρότυπο Ιεράρχη».

Μετά το πέρας της τελετής και το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του κ. Ελπιδοφόρου, ακολούθησε η υπογραφή εγγράφου υποστήριξης του «Κύκλου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας»  με την Υφυπουργό Παιδείας να συνυπογράφει, αμέσως μετά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής,  για την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του εμβληματικού μνημείου.

Στη συνέχεια, η κ. Μακρή μετέβη στο Δημαρχείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Χαριτόπουλο, κατά την οποία συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα και ο Δήμαρχος παρέδωσε στην Υφυπουργό Παιδείας πλήρη φάκελο με αιτήματα αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ προς ενημέρωση, επεξεργασία και ικανοποίηση.   


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας