11-02-22 Στην Αμαλιάδα για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  ο Υφυπουργός Παιδείας κος Άγγελος Συρίγος

 AS

11-02-22 Στην Αμαλιάδα για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  ο Υφυπουργός Παιδείας κος Άγγελος Συρίγος   

Στην Αμαλιάδα βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Στο χαιρετισμό του κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο Υφυπουργός τόνισε πως η συμφωνία αυτή είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση και τη βελτίωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας και τίθενται οι βάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει η περιοχή τις σύγχρονες προκλήσεις της γεωργίας και να κάνει το βήμα για την επόμενη μέρα. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προσπάθεια και την εξαιρετική συνεργασία.

Το μνημόνιο συνεργασίας που πραγματοποιείται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο έχει ως κοινό στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την επίτευξη επιστημονικής υποστήριξης των δημόσιων πολιτικών, της εκπαιδευτικής συνεργασίας και κυρίως τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας, ένας από τους στόχους του μνημονίου είναι η προσφορά ολοκληρωμένης μεταδευτεροβάθμιας τυπικής εκπαίδευσης επιπέδου 3, 4 και 5, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας