07-02-22 Επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 στην Ελλάδα – 1η Υβριδική συνάντηση της Επιτροπής Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Παρακολούθησης του έργου του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 #EYY2022 #EYY2022GR

european youth

07-02-22 Επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 στην Ελλάδα – 1η Υβριδική συνάντηση της Επιτροπής Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Παρακολούθησης του έργου του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 #EYY2022 #EYY2022GR

Η επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 (#ΕΥΥ2022) έλαβε χώρα στην Ελλάδα, η οποία είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκινούν τις εκδηλώσεις για το #ΕΥΥ2022,  με την πραγματοποίηση της 1ης υβριδικής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Παρακολούθησης του έργου του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 στη χώρα, καλωσόρισε με  χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ. Γεώργιος Βούτσινος, ο οποίος τόνισε ότι μέσω της συνδιαμόρφωσης των δράσεων του Έτους θα επιδιωχθεί η συμμετοχή των νέων από κάθε γεωγραφική περιοχή, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα όσων δεν ενδιαφέρονται για τα δημόσια πράγματα, δεν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε κανενός είδους πρόγραμμα και το Έτος αποτελεί την ευκαιρία να τους διατεθούν τα απαραίτητα μέσα για να συμμετέχουν στην κοινωνία, να εκφραστούν και να εισακουστούν. 

Η Εθνική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 στην Ελλάδα, που συντονίζεται από την κα Κωνσταντίνα Πισλή, αποτελείται  από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, τον κ. Σπυρίδωνα Σταματόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), τον κ. Αρμόδιο Δρίκο, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.), τον κ. Κωνσταντίνο Μαμουλή, εκπρόσωπο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), την κα Μαρία Νικητάκη, εκπρόσωπο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), την κα Γεωργία Γκόνου, εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), την κα Όλγα Κυριακίδου, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβούλων Νέων, καθώς και τον κ. Χάρη Κούντουρο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η σύνθεση της Επιτροπής επιδιώκει να επικοινωνεί άμεσα και αποτελεσματικά τις δράσεις του #ΕΥΥ2022 στη νεολαία της χώρας.

Επισυνάπτεται αρχείο με την παρουσίαση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας