7-2-22 Πρόσκληση για συμμετοχή στην Africa – Europe week (14 – 18.02.2022)

WeekAfrica EU webbanner7-2-22 Πρόσκληση για συμμετοχή στην Africa – Europe week (14 – 18.02.2022)

Στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί η εβδομάδα Αφρικής-Ευρώπης, η οποία αποσκοπεί στη διασύνδεση νέων από τις δύο ηπείρους, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, η ενότητα “Νεολαία” της εβδομάδας Αφρικής-Ευρώπης θα φέρει σε επαφή νέους από την Αφρική, την Ευρώπη και τη διασπορά, προκειμένου να συμβάλουν στο μέλλον της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης –  Αφρικής.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων πριν από την έναρξη της Εβδομάδας (7 Φεβρουαρίου) και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Ημέρας Νεολαίας (14 Φεβρουαρίου). Όλες οι συνεδριάσεις θα είναι υπό την καθοδήγηση των νέων και θα περιλαμβάνουν ανταλλαγές απόψεων με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, για την ενίσχυση της φωνής των νέων και την προώθηση της ουσιαστικής τους συμμετοχής.

Ενδεικτικά θέματα: συμμετοχή και ενδυνάμωση των νέων, κλιματική αλλαγή και πράσινη μετάβαση, διακυβέρνηση, ειρήνη και ασφάλεια, υγεία και ευημερία.

Πληροφορίες για συμμετοχή και ενδεχόμενη εγγραφή μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική σελίδα:

https://eu.eventscloud.com/ereg/newreg.php?eventid=200236924

ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://app.swapcard.com/event/africa-eu-week-of-partnerships/plannings/RXZlbnRWaWV3XzMxNTA2OA%3D%3D?search=&aggregationId=eyJkYXRhIjp7InJhbmdlIjpbMTY0NDE4ODQwMCwxNjQ0Mjc0ODAwXX19


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας