28-01-22 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή για την εορτή των Τριών Ιεραρχών 

rsz img 20211220 wa0001

28-01-22 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή για την εορτή των Τριών Ιεραρχών 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, 

Στις 30 Ιανουαρίου τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες, τιμούμε την ανεκτίμητη προσφορά των τριών Οικουµενικών ∆ιδασκάλων στην χριστιανική πίστη, στα ελληνικά Γράμματα και την Παιδεία. 

Οι αξίες, ο λόγος και τα διδάγματα των Τριών Ιεραρχών αναδεικνύουν την παιδεία που οφείλει να διαμορφώνει ήθος και χαρακτήρα, να καλλιεργεί την κοινωνική ευαισθησία, να προωθεί και να προάγει υγιή πρότυπα, να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες, εκείνους που μας άνοιξαν ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, οι Τρεις Μέγιστοι Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητας, που οι αρχές τους αποτελούν αρωγό και οδηγό στην εκπαιδευτική διαδρομή για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σήμερα τιμούμε και όλους εσάς, το έργο σας και τον ρόλο σας στην μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. 

Αγαπητοί μαθητές, η φωτεινή διαδρομή των Τριών Ιεραρχών απλώνεται μπροστά σας να την μελετήσετε, να την επιλέξετε και να την περπατήσετε αναζητώντας και πραγματοποιώντας τους στόχους και τα όνειρα σας.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας