10-12-21 Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – οι κυρίες Θεοδωρίδου-Παπαευαγγέλου απαντούν στις ερωτήσεις σας ζωντανά από το Υπουργείο Παιδεία 

 rsz e886696b 687e 482a 9c6a e7f1d73fbcb1

10-12-21 Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – οι κυρίες Θεοδωρίδου-Παπαευαγγέλου απαντούν στις ερωτήσεις σας ζωντανά από το Υπουργείο Παιδεία 

Άνοιξε από σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από 5 έως 11 ετών κατά της COVID-19. Οι γονείς μπορούν να κλείσουν άμεσα το ραντεβού για τα παιδιά τους, προστατεύοντας πρώτα από όλα τα ίδια και ενισχύοντας τη θωράκιση του σχολικού περιβάλλοντος. Οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας ξεκινούν την Τετάρτη 15/12. 

Με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 5-11 κατά της νόσου του κορωνοϊού, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 14/12 στις 5 το απόγευμα.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Παρασκευή 10/12, ως και τη Δευτέρα 13/12, στη φόρμα https://forms.gle/5aVjjXPxYVSUUeUr8.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCYAzzqiqb2347rjG_dVCtxg και από το λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ στο Facebookhttps://www.facebook.com/MinEduGR.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα στις ειδικούς και να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημέρωση για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας