02-11-21 Τηλεδιάσκεψη για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών των Πανεπιστημίων

rsz mak 1

02-11-21 Τηλεδιάσκεψη για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών των Πανεπιστημίων

 

Με αφορμή την Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα και με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των Πανεπιστημίων. 

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η ενημέρωση των πρυτανικών αρχών των Πανεπιστημίων αναφορικά με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Δημοσίου και, ειδικότερα, των υποδομών των Πανεπιστημίων μέσω της αξιοποίησης εργαλείων χρηματοδότησης του προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η παρότρυνσή τους να συμμετέχουν ως φορείς υλοποίησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αντώνης Μαρίνος αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις των επιλέξιμων κτιρίων, τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης, τη διαδικασία αιτήσεων των ενδιαφερόμενων και τις μεθόδους υλοποίησης των έργων και διευκρίνισε ζητήματα τεχνικού περιεχομένου του προγράμματος.

Ο  Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κος Αποστόλης Δημητρόπουλος τόνισε ιδιαίτερα ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών αποτελεί μέρος της ολιστικής προσέγγισης των πανεπιστημίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και επισήμανε ότι μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων θα επέλθει σημαντική μείωση της ενεργειακής τους δαπάνης, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν πόροι που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ποιοτική αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις ευχαρίστησαν θερμά τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο για τον συντονισμό της εν λόγω ημερίδας ενημέρωσης, καθώς και τον Διευθυντή Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αντώνη Μαρίνο για την διεξοδική παρουσίαση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών των Πανεπιστημίων.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας