01-11-21 O Γενικός Γραμματέας ΕΕΚΔΒΜ&Ν στο Νεώριο

IMG 0870

01-11-21 O Γενικός Γραμματέας ΕΕΚΔΒΜ&Ν στο Νεώριο

O Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νεώριο της Σύρου την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, όπου συναντήθηκε με στελέχη του ομίλου ONEX, άκουσε τις τοποθετήσεις τους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε πρόθυμος κι ανοικτός σε συνεργασία, προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν άμεσα ειδικότητες που θα συμβάλλουν στην κατάρτιση εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών πλοίων τα οποία ζητούνται από την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τον ν.4763/2020 για τα επίπεδα 3, 4 και 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ήδη διερευνάται η δυνατότητα συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν. με το Ναυπηγείο Σύρου για τη δημιουργία Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Ξενοφώντα Βαμβακερό, καθώς και διευθυντές των εκπαιδευτικών δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του νησιού, κατά τη διάρκεια της οποίας συνάντησης παρουσίασε τις καινοτομίες του νέου νόμου 4763/2020, τα τρία διακριτά επίπεδα του εθνικό πλαίσιο προσόντων, τη λειτουργία των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ., των Πειραματικών και Θεματικών Ι.Ε.Κ. και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων και του Εργαστηριακού Κέντρου Σύρου. 

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ερμούπολη.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας