26-10-21 Δημοσίευση νέων εκθέσεων του Δικτύου Ευρυδίκη με θέμα: «Compulsory Education in Europe -2021/22» και «The Structure of the European Education Systems-2021/22: Schematic Diagrams»

rsz compulsory education in europe 2021 22 cover 1 1

 26-10-21 Δημοσίευση νέων εκθέσεων του Δικτύου Ευρυδίκη με θέμα: «Compulsory Education in Europe -2021/22» και «The Structure of the European Education Systems-2021/22: Schematic Diagrams»

Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσίευσε δύο νέες μελέτες.

Η πρώτη έκδοση με τίτλο “Compulsory Education in Europe-2021/22”, η «Υποχρεωτική Εκπαίδευση στην Ευρώπη -2021/2022»»,  παρέχει πλήθος στοιχείων και πληροφοριών, όπως για τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης /κατάρτισης και σε ποια ηλικία αρχίζει και ολοκληρώνεται σε διαφορετικά ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη. Διαπιστώνεται, για παράδειγμα, ότι στα περισσότερα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, η νηπιακή εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στην πλειοψηφία των χωρών, κι ότι στη Γαλλία και στην Ουγγαρία η υποχρεωτική εκπαίδευση ξεκινά από την ηλικία των 3.

Οι εκθέσεις αφορούν στις 39 Ευρωπαϊκές χώρες (37 εκπαιδευτικά συστήματα κρατών μελών) που συμμετέχουν στο Erasmus+ programme της Ε.Ε.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο: 

Η δεύτερη έκδοση με τίτλο ‘’The Structure of the European Education Systems-2021/2022: Schematic Diagrams”, η «Δομή των Εκπαιδευτικών Συστημάτων-2021/2022: Σχηματικά Διαγράμματα»

Η έκθεση αυτή περιγράφει τη δομή των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τριτοβάθμια μέσα από την οπτική απεικόνιση σχεδιαγραμμάτων. Περιλαμβάνει εθνικά σχηματικά διαγράμματα μαζί με οδηγό για την ανάγνωση των διαφορετικών μοντέλων οργάνωσης της εκπαίδευσης.  Ο αναγνώστης θα έχει, λόγου χάρη, οπτική εικόνα των διαφόρων μοντέλων οργάνωσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη όπως είναι η ‘ενιαία δομή της βασικής εκπαίδευσης’, ‘ο ενιαίος κορμός μαθημάτων’ και η ‘διαφοροποιημένη εκπαίδευση’.

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους: 

«Compulsory Education in Europe -2021/22»

«The Structure of the European Education Systems-2021/22: Schematic Diagrams»


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας