24-09-21 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή για την τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

rsz img 20210903 wa0003

24-09-21 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή για την τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καλούμε όλα τα σχολεία της χώρας και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούν τους στόχους του φετινού εορτασμού.

Σήμερα, είναι μια ημέρα γεμάτη από τη χαρά της ζωής, του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Μια ημέρα που επιδιώκει  να εμπνεύσει και να παρακινήσει μαθήτριες και μαθητές στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τα αθλητικά ιδεώδη, όπως την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της ευγενούς άμιλλας.

Μια ημέρα που στοχεύει να ενδυναμώσει και να αναδείξει την αγάπη για τα αθλήματα, την αναγνώριση της προσπάθειας, την ουσία του αγώνα και της συμμετοχής, την αξία της νίκης και το όφελος της ήττας.

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Σήμερα, στο σχολικό περιβάλλον με οργανωμένες αθλητικές δράσεις και ευχάριστες δραστηριότητες, αποκομίζετε μια σπουδαία εμπειρία, καθώς παρόμοιες ενέργειες αποτελούν αφορμή, ώστε να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και άσκησης, σύμμαχο ευεξίας και καλής υγείας και στην ενήλικη ζωή.

Σήμερα στο σχολείο διασκεδάζουμε, παίζουμε, αθλούμαστε!

Γιορτάζουμε τον σχολικό αθλητισμό, προάγουμε τις ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και κοινωνικές αξίες, συνεχίζουμε να μεταλαμπαδεύουμε το πνεύμα και το ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας