2-7-2021 Κοινή παρέμβαση Πλακιωτάκη – Μακρή για μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

IMG-20210702-WA0000_1.jpg2-7-2021 Κοινή παρέμβαση Πλακιωτάκη – Μακρή για μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

Μειωμένες τιμές έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεις τους προσφέρουν ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά από κοινή παρέμβαση των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία για το διδακτικό έτος 2020-2021, προς τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής : ΑΝΕΚ LINES, BLUE STAR FERRIES, DODEKANISOS SEAWAYS, FAST FERRIES HELLENIC SEAWAYS, LEVANTE FERRIES και SUPERFAST FERRIES.  

Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης των εκπτωτικών εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις ως άνω αναγραφόμενες εταιρείες.

O κ. Πλακιωτάκης και η κ. Μακρή στηρίζουν θερμά τη μέριμνα που απευθύνεται στους αναπληρωτές δάσκαλους και καθηγητές και εξασφαλίζει έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 30/06/2021 έως και 05/07/2021.

Μια έμπρακτη αναγνώριση για το σημαντικό έργο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την προσφορά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ιδίως, κατά την δύσκολη σχολική χρονιά, που μόλις ολοκληρώθηκε, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας  και η Υφυπουργός Παιδείας ευχαριστούν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εξαιρετική συνεργασία. την άμεση ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη ανταπόκριση, με την παροχή των προαναφερόμενων εκπτώσεων, με υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και φιλοσοφίας.

 

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας