28-05-21 Η Ζέττα Μακρή με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά του σχολικού εκφοβισμού

rsz img 20210531 wa0001

28-05-21 Η Ζέττα Μακρή με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στην τελετή βράβευσης του 8ου ψηφιακού Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό», την Παρασκευή 28 Μαϊου.

Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εκδήλωση αποδεικνύει έμπρακτα την ουσιαστική μέριμνα για πληροφόρηση και πρόληψη απέναντι σε φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού, καθώς την εκδήλωση χαιρέτισε θερμά η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Η κα. Μακρή εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της προς το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που μαζί με το Βρετανικό Συμβούλιο και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών εκπονούν εδώ και 8 χρόνια το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμό της «Χαίρομαι πολύ, που παραβρίσκομαι σε αυτήν την εκδήλωση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού και Α’,Β’, και Γ’ Γυμνασίου, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό καταθέτοντας τις προσωπικές τους ανησυχίες μέσα από τις ατομικές ή ομαδικές, ψηφιακές ή καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

Παιδιά, σας αξίζουν συγχαρητήρια! Σε όλες και όλους για την προσπάθεια, την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, την συνεργασία. Για την συμμετοχή, τη δράση, την προώθηση του μηνύματος «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό»!

Με την αλήθεια της ηλικίας σας, με τη δύναμη της ψυχής σας, με την καθαρότητα της φωνής σας καταφέρνετε να περάσετε στην ουσία, στο βάθος, στην αποκωδικοποίηση της απειλής, στην επισήμανση του κινδύνου, στην αναγκαιότητα της αντιμετώπισης. 

139 συμμετοχές, 70 ομάδες αποτελούμενες από 211 μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, 69 εικαστικές δημιουργίες από μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού, και 35 εκπαιδευτικούς από 25 πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Η αποτίμηση του 8ου ψηφιακού Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό» ξεπερνά τα νούμερα αυτά με το μήνυμά σας να ταξιδεύει μέσα από τα έργα σας, όπου υπάρχουν παιδιά!

Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying) αναδείχθηκε ακόμα πιο έντονα μέσα στους μήνες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και της νέας καθημερινότητας των παιδιών και χαίρομαι, ιδιαιτέρως, που η ματιά και η ευαισθησία σας το εντοπίζουν και το θέτουν ως προτεραιότητα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να απευθύνω και γω σήμερα το δικό μου μήνυμα και να στηρίξω την προσπάθεια των παιδιών για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο.

Με μεγάλη χαρά επιβραβεύω όλα τα μαθητικά έργα που προωθούν, με την αμεσότητα και την δύναμη των ψηφιακών μέσων και της  τέχνης, το μήνυμα “Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό”. 

Μπράβο σε όλες και όλους! Είστε αξιέπαινοι! Είστε τα παραδείγματα που χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι, για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!»


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας