17-11-20 Εορτασμός για το Πολυτεχνείο από το Διαδικτυακό Διαπεριφερειακό Δημοτικό Σχολείο παρουσία της ΓΓ του ΥΠΑΙΘ

ΥΠΑΙΘ 2

17-11-20 Εορτασμός για το Πολυτεχνείο από το Διαδικτυακό Διαπεριφερειακό Δημοτικό Σχολείο παρουσία της ΓΓ του ΥΠΑΙΘ

 

Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μια μέρα για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη νεολαία του 1973. Τη μεγάλη αυτή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμήσαμε με ένα «διαφορετικό τρόπο» σένα «διαφορετικό σχολείο».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Διαδικτυακού Διαπεριφερειακού Δημοτικού Σχολείου των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας «ταξίδεψαν» διαδικτυακά στο χρόνο και υποκλίθηκαν στους αγώνες για Ελευθερία και Δημοκρατία, ετοιμάζοντας με μεράκι αλλά και σεβασμό σε όλους τους πρωταγωνιστές του έπους του Πολυτεχνείου μια ξεχωριστή γιορτή.

Με διαδραστικό τρόπο τα παιδιά συμμετείχαν στην εκδήλωση, εξιστορώντας το χρονικό, απαγγέλλοντας ποιήματα, παρακολουθώντας βίντεο και ζωγραφίζοντας εικόνες και συνθήματα της μεγάλης αυτής εξέγερσης. Όλοι οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και μαθητές, με ιδιαίτερη χαρά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σ’ αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαδικτυακά τη γιορτή αυτή και να συγχαρεί, θερμά τόσο τους εκπαιδευτικούς μας για την υπέροχη πρωτοβουλία που ανέλαβαν, όσο και τους μικρούς μαθητές μας για την ενεργό και γεμάτη ενθουσιασμό συμμετοχή τους. Συνομίλησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και την καινοτόμο αυτή ψηφιακή τάξη, που αποτελεί ένα χρήσιμο δίαυλο μάθησης εν καιρώ κορωνοϊού.

Για ακόμα μια φορά φάνηκε σήμερα ότι το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό και ότι θα αποτελεί πάντοτε για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, ένα διαχρονικό κάλεσμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

 

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας