24-09-20 Προκήρυξη μαθητικών διαγωνισμών με θέμα: «Μνημεία Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή»

ΥΠΑΙΘ 2

24-09-20 Προκήρυξη μαθητικών διαγωνισμών με θέμα: «Μνημεία Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή»

Διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ μαθητικοί διαγωνισμοί, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με ενιαίο θέμα «Μνημεία Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή» και λαμβάνουν χώρα κατά το τρέχον σχολικό έτος, από 21 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου 2020.

Κάθε μαθητής/τρια καλείται να συμμετέχει με ένα μόνο έργο. Από τα υποβληθέντα έργα, θα βραβευθούν τα 15 καλύτερα ανεξαρτήτως κατηγορίας (5 από τα Δημοτικά, 5 από τα Γ/σια και 5 από τα Λύκεια της χώρας).

Οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται ως δράση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο 2020. Η ανάληψη της Προεδρίας δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αναδείξει τις θεμελιώδεις Αρχές και Αξίες της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ορισμένες θεματικές προτεραιότητες, που συνδέονται στενά με τα δικαιώματα, τις ελπίδες και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων. Μία εξ αυτών είναι η διασφάλιση του δικαιώματος των νέων γενιών να απολαμβάνουν την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά αλώβητη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τις εγκυκλίους α΄θμιας και β΄θμιας σε μορφή pdf


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας