Νομοτεχνική βελτίωση για το ωράριο των καθηγητών (Ψηφίστηκε 28/4/2013)

Σε νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με το ωράριο των καθηγητών προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως είναι γνωστό, το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή έχει ενταχθεί ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου των καθηγητών κατά δύο ώρες, από το νέο σχολικό έτος.

Όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την προωθούμενη νομοθετική διατύπωση, οι εκπαιδευτικοί με εικοσαετή υπηρεσία θα είχαν αύξηση 4 ωρών, και όχι 2 όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους.

Για τον λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλία και έπειτα από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό και θα αποσαφηνιστεί νομοθετικά ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ίση αύξηση ωραρίου.

Για το σκοπό αυτό προστίθεται στην επίμαχη ρύθμιση εδάφιο σύμφωνα με το οποίο «Η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 48 ν. 2413/1996[σ.σ. που καθιερώνει μείωση δύο ωρών για όσους συμπληρώνουν εικοσαετή υπηρεσία] διατηρείται σε ισχύ».

Από χθες Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας είχε διευκρινίσει πως η αύξηση του ωραρίου θα ήταν για όλους καθηγητές δύο ώρες, ανεξαρτήτως της προϋπηρεσίας τους.

πηγή

Σχόλιο διαχειριστή : Τροπολογία που ψηφίστηκε  προβλέπει ότι: “Η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 48 του ν. 2413/1996 (Α’ 124) διατηρείται σε ισχύ.” Η διάταξη αυτή  λέει οτι  πάνω απο 20 χρόνια υπηρεσίας  το ωράριο μειώνεται κατά 2 ώρες. Δηλαδή απο 1-9-2013  όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας θα έχουν ωράριο 18 ώρες. (Μπορείτε να δείτε το ν.2493/1996 εδώ)

1 thought on “Νομοτεχνική βελτίωση για το ωράριο των καθηγητών (Ψηφίστηκε 28/4/2013)

  1. Ισες ώρες διδακτικής εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς.Κάθε βαθμιδα εκπαιδευσης έχει τις δυσκολίες της.

Comments are closed.