09-03-20 Αποτελέσματα του 6ου Μαθητικού Διαγωνισμού ταινίας μικρού μήκους με θέμα  «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»-σχ. έτους 2019-2020

olokaytoma

09-03-20 Αποτελέσματα του 6ου Μαθητικού Διαγωνισμού ταινίας μικρού μήκους με θέμα  «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»-σχ. έτους 2019-2020

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής. Οι βραβευθέντες στο διαγωνισμό  που διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, θα συμμετέχουν σε ειδικό ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος που περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς (κατά το τρέχον σχολικό έτος η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες).

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 διαγωνίσθηκαν 111 έγκυρες συμμετοχές από 46 σχολεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος και συγκεκριμένα των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’,Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Άρτας, Ηρακλείου και  Αρκαδίας. Έλαβαν μέρος 304 μαθητές και μαθήτριες.

Τα πέντε πρώτα βραβεία θα απονεμηθούν στις ταινίες μικρού μήκους με τίτλο «Οι Ρίζες που ποτέ δε χάνονται» του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Άρτας, «Ποτέ Ξανά» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, «Δε γύρισε κανείς» των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, «Ναυαγοί στην Ιστορία» της Σχολής Μωραΐτη,  «Άσμα εις Μνήμην» του 9ου ΓΕΛ Αθηνών (η σειρά δεν αποτελεί αξιολογική κατάταξη) ενώ 41 τιμητικοί έπαινοι θα απονεμηθούν σε 29 σχολεία. Συνολικά 120 παιδιά Α’ και Β’ Λυκείου θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την απολογιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων.

Source: Υπουργείο Παιδείας