14/11/2025

9 thoughts on “Πόσες απουσίες δικαιούνται οι μαθητές στο Λύκειο

  1. Αγαπητέ συνάδελφε, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το τίτλο του άρθρου, για τον λόγω του ότι η φοίτηση είναι υποχρεωτική.
    Έχουν βέβαια δικαίωμα στην δικαιολόγηση.
    Αλλά δικαίωμα να απουσιάζουν δεν έχουν.
    Σε ευχαριστώ για την προσοχή.
    Καλή βδομάδα.

  2. Γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική; Ένας μαθητής του Λυκείου έχει δικαίωμα να απουσιάζει όσες μέρες θέλει με τις συνέπειες που καθορίζονται από το παραπάνω Π.Δ. Δηλαδή αν ξεπεράσει το όριο το δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών δεν προάγεται στην επόμενη τάξη.

  3. καλημερα !
    ειμαι μαθητρια ιδιωτικου λυκειου και εχω μια απορια σχετικα με το οριο απουσιων που δικαιουμαι!
    στο σχολειου μου το ωρολογια προγραμμα στην 3η λυκειου δεν γινεται κανονικα,διοτι διδασκομαστε μονο τα μαθηματα της κατευθυνσης που εχουμε επιλεξει. Οι απουσιες δεν εχουν οριστει προκειμενου ενας μαθητης να μην εχει ανεπαρκη φοιτηση σε ολα τα μαθηματα (κατευθυνσης και γενικης) ; …. αρα 114 : 13 = 9 απουσιεσ στο καθε μαθημα απο τη στιγμη που εμεις κανουμε επιλεκτικα μονο τα μαθηματα που θα δωσουμε στις πανελληνιες (συνολο 7) δεν θα πρεπει να εχουμε 114+ [(13-7)*9]=168 ;

  4. Κύριε Κουρτη, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Όπως σαφώς θα γνωρίζετε η εκπαίδευση στην Ελλάδα ειναι υποχρεωτική μέχρι το γυμνάσιο… Συνεπώς είναι άτοπη η διαφωνία σας.

    ΥΓ. Ο “λόγος” γράφεται με όμικρον!

  5. η κορη μου είναι μαθήτρια μ.ο. 18.6 έχει αδικαιολογητες απουσίες,49, από τις οποίες οι 14 πρέπει να ειναι απο την απεργία των καθηγητών τον Σεπτέμβριο,είχαν πει σταπαιδιά να πηγαίνουν απόγευμα… ειναι σωστόαυτό? Τις ώρες εκείνες είχα κανονίσει φροντιστήρια και ιδιαίτερα για την μικρή.. πρέπει να συμμετάσχουν στις αδικαιολογητες αυτές οι απουσίες??

  6. Λοιπον,μαθητρια παρ’οτι συμφωνω μαζι σου, απο την σιγουρια σου οτι εχεις την πιο ορθη αποψη επι του θεματος νομιζω πηραν τα μυαλα σου αερα και δεν προσεξες οτι ο κυριος Κουρτης χρησημοποιησε την δοτικη στο σχολιο του. Για αυτο και σωστα εγραψε “λογω” οποτε η διορθωση σου κρινεται λανθασμενη και περιττη. Ωστοσο σου αναγνωριζω το δικαιο της γνωμης σου.

  7. Προς Ανωνυμο,

    Η μαθήτρια έχει δίκιο, ο κ. Κούρτης έγραψε “για τον λόγω”, άρα αιτιατική και όχι δοτική. Αλλως έπρεπε να είχε γράψει “λογω του ότι”. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να έγινε λάθος στην πληκτρολόγηση και να του ξέφυγε. Αλίμονο να πέφτουμε να φάμε τον καθένα για ένα λάθος σε ένα forum. Οσο για το θέμα, κανένα δεν πείραξε αυτό που λέει η student; Οτι δηλαδή στα ιδιωτικά δεν ακολουθείται το πρόγραμμα και διδασκονται μονο τα μαθήματα επιλογής; Ειναι κοινο μυστικό ότι πολλά ιδιωτικά εχουν μεταπέσει στην κατηγορία των φροντιστηρίων, αλλά το Υπουργείο κοιμάται. Ολα στο βωμό του να περάσουμε σε ΑΕΙ και ας μην ξερουμε τίποτα άλλο εκτός από την παπαγαλία της επιλογής.

Comments are closed.