06-11-18 Συναντήσεις του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με γονείς και μαθητές για το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

06 11 18lyk ymittou

06-11-18 Συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με γονείς και μαθητές για το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Δάφνης-Υμηττού, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συμμετείχε σε εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για περισσότερες από τρεις ώρες στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Υμηττού, ο κ. Γαβρόγλου ανέλυσε τη φιλοσοφία των αλλαγών και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επανασυγκρότηση της Γ’ Λυκείου, στη δυνατότητα -για πρώτη φορά- εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνο με το απολυτήριο το οποίο αναβαθμίζεται και στη μείωση των μαθημάτων με αύξηση του χρόνου διδασκαλίας τους ώστε να επιτευχθεί η εμβάθυνση και να μειωθεί η παραπαιδεία που στοιχίζει στους γονείς χιλιάδες ευρώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κάλεσε τους μαθητές να μιλήσουν, άκουσε για αρκετή ώρα κάποια επιπλέον αιτήματά τους και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους.

Χθες το πρωί, μετά από πρόσκληση των μαθητών, ο Υπουργός επισκέφθηκε το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο στον Πειραιά. Συναντήθηκε με το 15μελές συμβούλιο και απάντησε σε ερωτήσεις για τη νέα Γ’ Λυκείου και το σύστημα πρόσβασης την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας