10-10-18 Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ξεκίνησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

2018 10 10 12 16 26a

10-10-18 Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ξεκίνησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Ξεκίνησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου η τηλεοπτική ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Στη ζώνη αυτή παρουσιάζονται μαθητικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν και διακρίθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με διαφορετική θεματική σε κάθε εκπομπή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, η επανεκκίνηση του προγράμματος της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης δεν ήταν κάτι το απλό, αλλά επετεύχθη μετά από άψογη συνεργασία μεταξύ των στελεχών του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή στα τηλεοπτικά μας πράγματα, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας και έρχεται να διαμορφώσει κριτήρια κατανόησης της ποιότητας, να προβάλει μαθητικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες και να ενισχύσει την αίσθηση του Δημόσιου Σχολείου.

Οι θεματικές των εκπομπών ακολουθούν τις εκπαιδευτικές προτεραιότητες του Υπουργείου πχ. θεματικές εβδομάδες, πολιτισμός, σεβασμός στη διαφορετικότητα, προσφυγική κρίση, ειδική αγωγή, σχολικός εκφοβισμός, εκπαίδευση για την αειφορία, αγωγή υγείας, θέματα ισότητας των φύλων.

Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 5-6μμ.

Ενημερωθείτε για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα από τον δικτυακό τόπο της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης: http://www.edutv.gr/index.php/programma

Οι μαθητικές δημιουργίες προέρχονται από τους πιο κάτω αναφερόμενους διαγωνισμούς του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

  • Σαράντα χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση
  • Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Σινεμά Διάβασες;
  • Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες
  • «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά» και «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος»
  • Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Το σχολείο μας: Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε» και «Ένα σχολείο διηγείται»
  • «School-Lab» Επικοινωνία της Επιστήμης
  • Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό
  • Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους «No Smoking Story»

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας