07-10-18 To 76% των Θεολόγων είναι θετικοί στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών

7 theolthr

07-10-18 To 76% των Θεολόγων είναι θετικοί στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία ερωτηματολογίων αποτίμησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σχετικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών. Στα επιμορφωτικά προγράμματα συμμετείχαν 2809 εκπαιδευτικοί – θεολόγοι, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των Θεολόγων που εργάζονται στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Τα ερωτηματολόγια απαντήθηκαν από 2091.

Με βάση τα δεδομένα των απαντήσεων προκύπτει ότι το διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, όπως αυτά προέκυψαν μετά τον διάλογο με την Εκκλησία, αντιμετωπίζεται θετικά από το 76% των Θεολόγων. Το ποσοστό αρνητικής αντιμετώπισης φθάνει το 15%, ενώ ένα ποσοστό 9% δεν απαντά.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι το κύριο αίτημα σχεδόν όλων των Θεολόγων είναι η παροχή περισσότερων επιμορφωτικών σεμιναρίων ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νέες διδακτικές δυνατότητες που παρέχουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών στους Θεολόγους.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας