06-08-18 Τοποθέτηση του Γ.Γ Ευρωπαϊκών Σχολείων σε δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Σχολείων

rsz classroom 2093743 960 720

06-08-18 Τοποθέτηση του Γ.Γ Ευρωπαϊκών Σχολείων σε δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Σχολείων

Με αφορμή δημοσιεύματα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία αναπαρήγαγαν τις αιτιάσεις και τα αρνητικά σχόλια, που περιλαμβάνονται σε άρθρο της εφημερίδας Politico (05-07-2018)  σχετικά με την άριστη επίδοση των Ελλήνων μαθητών, κυρίως, στις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Απολυτηρίου στα Ευρωπαϊκά Σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παραπέμπει στην έγγραφη δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ευρωπαϊκών Σχολείων, κ. G. Marcheggiano, με το περιεχόμενο της οποίας συγκλίνει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας των Ευρωπαϊκών Σχολείων, κατ’ εξοχήν αρμόδιος και υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Σχολείων,  διαφωνεί με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου. Με γραπτή δήλωσή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ίδια εφημερίδα (19/7/2018), αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι θεωρεί λυπηρό το γεγονός ότι υποτιμάται ο επαγγελματισμός των Ελλήνων διδασκόντων και ο ζήλος των Ελλήνων μαθητών, ενώ θίγεται και η φήμη των Ευρωπαϊκών Σχολείων, γενικότερα.

Όπως αναφέρει ο κ. G. Marcheggiano, η όλη διαδικασία και η κάθε λεπτομέρεια της διεξαγωγής των εξετάσεων υπόκεινται σε κοινούς κανόνες, σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Σχολείων.

Τέλος, οι διάφοροι ανακριβείς ισχυρισμοί, κατά τον Γ.Γ., βασίζονται σε ελάχιστες πηγές και κάποιες φήμες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τα λεπτομερή στοιχεία που συγκεντρώνουν τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, διαθέσιμα πάντα για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα: www.eursc.eu

Ολόκληρη η δήλωση του Γενικού Γραμματέα βρίσκεται εδώ.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας