Μαθητές από τα Ιωάννινα κατέκτησαν την πρώτη θέση σε διαστημικό διαγωνισμό

rsz cansat

17-04-18 Μαθητές από τα Ιωάννινα κατέκτησαν την πρώτη θέση σε διαστημικό διαγωνισμό

Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece» κατέκτησε η μαθητική ομάδα «Zephyrus II» από τα Ιωάννινα και κέρδισε επάξια το εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην ομάδα συμμετέχουν 9 μαθητές από το 7ο Λύκειο, μια μαθήτρια από τη Ζωσιμαία Σχολή και ένας μαθητής από το 9ο ΓΕΛ. Οι μαθητές και οι δύο καθηγητές που εργάστηκαν μαζί τους, δημιούργησαν ένα δορυφόρο μικρών διαστάσεων και υψηλών τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους για αυτήν την εντυπωσιακή δουλειά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διεθνή διαγωνισμό. Επιπλέον, δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Τέλος, θέλουμε συγχαρούμε θερμά και την μαθητική ομάδα «Polyclitus» του Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αλλά και την ομάδα «Ursa Minor» του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας που κέρδισε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό. Η εφευρετικότητα όλων των μαθητών και των μαθητριών, η αγάπη τους για γνώση και η καινοτόμος σκέψη τους, μας κάνει υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον και ευελπιστούμε ότι θα έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία, με εφαλτήριο το ελληνικό δημόσιο σχολείο.