17-01-18 Hμερίδα με θέμα «Εισαγωγή της θεματικής ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική ασφάλεια στα δημοτικά σχολεία»

17 01 18kykl ag

17-01-18 Hμερίδα με θέμα «Εισαγωγή της θεματικής ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική ασφάλεια στα δημοτικά σχολεία»

Hμερίδα με θέμα «Εισαγωγή της θεματικής ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική ασφάλεια στα δημοτικά σχολεία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρουσία του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού «Γραμματέα Διά Βίου μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι: «Στη χώρα μας η διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής βασιζόταν ευρέως στην προσωπική εμπειρία. Σε μια διαδικασία άτυπης μάθησης στους δρόμους χωρίς την απαιτούμενη επέμβαση της πολιτείας.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ αποτελεί μία τίμια αποπληρωμή ενός χρέους δεκαετιών της πολιτείας απέναντι στον πολίτη. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν υλικό από τη διαδικτυακή πλατφόρμα “e-drive Academy” και η εκμάθηση της κυκλοφοριακής αγωγής θα αποτελεί ένα σταθερό κομμάτι της εκπαιδευτικής αγωγής των μικρότερων ηλικιών και όχι ένα τυχαίο αποτέλεσμα σειράς βιωμάτων.»

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας