22-12-17 Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

rsz university 2540628 960 720

22-12-17 Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής  πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Με αφορμή δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που ορισμένα άλλα έντυπα αναπαράγουν, σχετικά με το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τη δήθεν μετατροπή των πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε πανεπιστημιακoύ επιπέδου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Η δημιουργία θεμάτων εκεί που δεν υπάρχουν με δήθεν πληροφορίες, δεν πρόκειται να διαταράξει τη σύμπνοια και το θετικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε καθηγητές, φοιτητές και τις διοικήσεις των δύο ΤΕΙ .

 Υπενθυμίζεται και η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου:

«Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ωστόσο, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας». 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας