Σημαντική αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι, Φίλοι εκπαιδευτικοί καλημέρα

Το πιο κάτω μήνυμα αφορά μόνο τα σχολεία και τις διοικητικές μονάδες που έχουν δικτυακό τόπο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και οι οποίοι διαθέτουν δυναμικές ιστοσελίδες τύπου PHP με Βάση Δεδομένων (ΒΔ) MySQL .
Δεν θα επηρεαστούν οι ιστοσελίδες των χρηστών users.sch.gr/xxxxx όπως και οι αντίστοιχες σελίδες αυτών σε domain dddd.mysch.gr.

Για λόγους καλύτερης λειτουργίας, απόδοσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του συστήματος φιλοξενίας βάσεων δεδομένων MySQL, θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση του. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει:

· Μεταφορά των βάσεων δεδομένων των χρηστών σε νέα υποδομή εξυπηρετητών.

· Λειτουργία των βάσεων δεδομένων σε περιβάλλον ΜySQL 5.7

Η αναβάθμιση θα γίνει από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 11 μ.μ. έως Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 7 π.μ. και θα διαρκέσει από 30 λεπτά μέχρι 4 ώρες.

Στο διάστημα αυτό:

· Οι Βάσεις Δεδομένων των χρηστών θα τεθούν σε κατάσταση μόνο ανάγνωσης (Read Only). Αυτό δεν θα επιτρέπει την καταχώρηση ή ενημέρωση εγγραφών.

· Θα μεταφερθούν οι ΒΔ από τον σημερινό εξυπηρετητή, στη νέα υποδομή

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι: att-g, att-peiraia, eyv, flo, fok, fth, gre, ilei, ima, ioa, ira, kar, kas, kav, kef, ker, kil, kor, koz, kyk, lak, lar, las, lef, les, mag, mes, pel, pie, pre, reth, rod, sam, ser, thesp, tri, voi, world, xan, zak

Επίσης θα επηρεαστεί το 50 % περίπου των ιστοτόπων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των ΠΔΕ όλης της Χώρας.

Θα καταβληθεί προσπάθεια για περιορισμό αυτού του χρονικού διαστήματος.

Οδηγίες:

· Στο χρονικό διάστημα αυτό, δεν είναι δυνατές οι ενημερώσεις ιστοτόπων και ιστοσελίδων των οποίων το περιεχόμενο βασίζεται σε Βάσεις Δεδομένων MySql.

· Πιθανόν να υπάρξει διακοπή λειτουργίας σε ιστοτόπους οι οποίοι βασίζονται σε CMS (πχ Joomla, WordPress κλπ) και οι οποίοι για κάθε πρόσβαση σ’ αυτούς, πραγματοποιούν καταχωρήσεις σε πίνακες (πχ session) στη ΒΔ.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

——————————————————————-

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk
Υπηρεσία Φιλοξενίας Ιστοσελίδων
Τηλέφωνο: 801-11-801-81
e-mail: [email protected]