11-10-17 Το καινοτόμο στη Ρομποτική 7ο Λύκειο Τρικάλων επισκέφτηκαν ο ΑΝΥΠ Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και η ΓΓΕΤ Πατρίτσια Κυπριανίδου

rsz rompotiki 7o likio

11-10-17 Το καινοτόμο στη Ρομποτική 7ο Λύκειο Τρικάλων επισκέφτηκαν ο ΑΝΥΠ Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και η ΓΓΕΤ Πατρίτσια Κυπριανίδου

Ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης και η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου, επισκέφτηκαν για να συγχαρούν προσωπικά τους μαθητές του 7ου Λυκείου Τρικάλων που διακρίθηκαν για μία ακόμη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή που χρησιμοποιείται στην ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου και μετάλλων.

Η ομάδα ρομποτικής παρουσίασε τον καινοτομικό τρόπο λειτουργίας ενός ρομπότ, που κινούμενο σε ένα χωράφι, έχει τη δυνατότητα μετάδοσης ζωντανής εικόνας και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οι μαθητές εξήγησαν τη λειτουργία πρωτοποριακών συστημάτων ρομποτικής εικονικής πραγματικότητας.

Ο Αν. Υπουργός εξήρε τη δημιουργικότητα των μαθητών και την άψογη παρουσίασή τους, που ξεχώρισε ανάμεσα σε 35 ομάδες ρομποτικής από όλη την Ελλάδα και επισήμανε:

«Προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση και αισιοδοξία η συνάντησή μας με αυτά τα παιδιά και τους καθηγητές τους, που με πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και επίμονη προσπάθεια, καταπιάνονται με την τεχνολογία, επιδιώκοντας την αριστεία. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για τη νέα γενιά των ερευνητών-επιστημόνων που θα οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα της πορεία. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έχουν καταστήσει το σχολείο τους πρότυπο εκπαίδευσης και κατάρτισης». 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας