04-10-17: Δήλωση του Αν. Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Γ. Αγγελόπουλου για τη δίωξη κατά των καθηγητών

19 09 17agg

04-10-17 : Δήλωση του Αν. Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Γ. Αγγελόπουλου για τη δίωξη κατά των καθηγητών

Με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον εκπαιδευτικών του Κερατσινίου μετά από ανώνυμη καταγγελία, ο Αν. Γ.Γ.  του ΥΠΠΕΘ Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε:

«Δύο εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά σε απολογία μετά από ανώνυμη καταγγελία πολιτών. Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων σχετιζόμενα με τα απογευματινά τμήματα προσφυγοπαίδων,  τα οποία λειτούργησαν στο σχολείο τους κατά την περυσινή σχολική χρονιά.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει η εκπαίδευση και η ομαλή ένταξη των προσφυγοπαίδων σε σχολικές δομές αποτελεί προτεραιότητα του ΥΠΠΕΘ, καθώς η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι ένα από τα βασικά δικαιώματα του παιδιού. Φαινόμενα καταγγελιών από «ανώνυμους» πολίτες δεν θα ανακόψουν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της ελληνικής πολιτείας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, αλλά και από το ηθικό δίκαιο. Το ΥΠΠΕΘ θα σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών, θα τους στηρίξει νομικά και ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους. Η εν λόγω ανώνυμη καταγγελία είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα, τόσο για το περιεχόμενο της όσο και ως διαδικασία.»

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας