11-09-17 Επιστροφή στην κανονικότητα για 13.233 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

4o gymnasio neapolis

11-09-17 Επιστροφή στην κανονικότητα για 13.233 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ομαλά και στην ώρα τους άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία των Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που επιτεύχθηκε και φέτος για δεύτερη χρονιά, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τους περισσότερους από 1.000.000 μαθητές.

Ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας του ΥΠΠΕΘ και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου. Κομβικής σημασίας υπήρξε η αξιοποίηση της αντίστοιχης θετικής εμπειρίας της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με νηπιαγωγούς και δασκάλους που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να τους ευχηθεί επιτυχία στο έργο τους και να τους ζητήσει, εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες απευθύνονται ιεραρχικά, να τον ενημερώσουν και προσωπικά για τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Όποιες ελλείψεις μπορεί να παρουσιαστούν κατά τις πρώτες ημέρες έναρξης της σχολικής χρονιάς, θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για τη σχολική χρονιά 2017 -2018 λειτουργούν 13.233 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

 

Πίνακας σχολικών μονάδων σε μορφή Excel

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας