08-09-17 : Δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη για τις εγγραφές στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

25 diek

08-09-17 : Δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη  για τις εγγραφές στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., που ξεκίνησαν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :  

Οι προσπάθειες του Υπουργείου για έγκαιρη και συντονισμένη εκκίνηση των εκπαιδευτικών δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης έχουν ήδη πετύχει, αφού ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές των υποψήφιων καταρτιζομένων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με εξαιρετικά αυξημένη συμμετοχή. Πάνω από 26.000 συμμετοχές οριστικοποιήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και η προσφορά θέσεων κατάρτισης είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Έτσι, περισσότεροι από 20.000 νέοι και νέες θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε ένα Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της χώρας και μάλιστα -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- στην πρώτη τους επιλογή.

Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος κατάρτισης αποτελούν κυβερνητική επιλογή.

Θα συμβουλεύαμε, τέλος, όσους έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να χαρακτηρίσουν τις επιλογές επιχειρησιακού σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας ως πρόχειρες και ανεπαρκείς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μέλλον, για να αποφύγουν τον αυτοδιασυρμό.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας