ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Από τις 4 Σεπτεμβρίου 2017 η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-epal θα είναι σε λειτουργία μέχρι και
τις 11 Σεπτεμβρίου 2017.
Κατά την περίοδο αυτή θα μπορούν να υποβάλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-epal
δηλώσεις με τους προσωπικούς κωδικούς taxis για:
-Εγγραφές: Όσοι μαθητές/τριες δεν μπόρεσαν να κάνουν δήλωση προτίμησης μέσω του συστήματος e-epal για εγγραφή σε ΕΠΑΛ της επιλογής τους, μπορούν κατά την περίοδο αυτή να υποβάλουν δήλωση προτίμησης.
-Ανανεώσεις εγγραφής: Όσοι μαθητές/τριες δεν έκαναν ανανέωση εγγραφής στις ημερομηνίες που είχαν οριστεί, μπορούν να υποβάλουν δήλωση προτίμησης στην πλατφόρμα e-epal.
-Μετεγγραφές: Όσοι μαθητές/τριες θέλουν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε άλλο ΕΠΑΛ ή από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης, δηλώνοντας το ΕΠΑΛ στο οποίο επιθυμούν να μετεγγραφούν.
-Διορθώσεις – Ανακλήσεις: Όσοι μαθητές/τριες θέλουν να αλλάξουν την δήλωση που υπέβαλαν ή έχουν υποβάλει περισσότερες από μία (1) δηλώσεις κατά την περίοδο εγγραφών του Ιουνίου, να απευθύνονται στο διευθυντή του σχολείου που κατανεμήθηκαν. Ο διευθυντής μπορεί να διαγράψει τη δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που στάλθηκαν με e-mail στις 29-06-2017. Κατόπιν, ο μαθητής/τρια υποβάλλει νέα δήλωση.
Παρακαλούμε οι διευθυντές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις διαγραφές των δηλώσεων των
μαθητών/τριών γιατί η διαγραφή είναι μόνιμη.
Οι διευθυντές των σχολείων ενημερώνουν τους κηδεμόνες – μαθητές/τριες που παρουσιάστηκαν για εγγραφή στις σχολικές μονάδες την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ότι οφείλουν να υποβάλουν και  ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης στο e-epal.
Η πλατφόρμα e-epal θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 κατά τις ώρες 08:00 έως 10:00 για να γίνει η πρώτη κατανομή των μαθητών/τριών που υπέβαλαν ήδη δήλωση.
Η δεύτερη κατανομή των μαθητών/τριών θα γίνει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 και θα είναι διαθέσιμη στα σχολεία μετά τις 11:00.
Τέλος, επισημαίνεται ότι μαθητές της Γ’ τάξης ΕΠΑΛ του Ν.4186/2013 που απορρίφθηκαν λόγω
απουσιών τη σχολική χρονιά 2016-2017, μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους ΔΔΕ έως
τις 11 Σεπτεμβρίου 2017 προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στα ειδικά τμήματα που
θα δημιουργηθούν όπως ορίζεται στο άρθρο 4, παράγραφος 3 του Ν.4473/2017.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ