21-08-19 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο Επιμελητήριο Ηλείας για τη στήριξη του προγράμματος Μαθητείας

rsz 21 08 19 baxevanakis

21-08-17 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο Επιμελητήριο Ηλείας για τη στήριξη του προγράμματος Μαθητείας

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας, συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Παναγιωτακόπουλο και τον Δ/ντη κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο.

Στη συνάντηση, που έγινε σε φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας», το οποίο προσφέρει στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητήριου ενημερώθηκαν αναλυτικά για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ. κι εξέφρασαν την προθυμία τους να συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος μαθητείας συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα ενημερωτική εκδήλωση στον Πύργο Ηλείας ώστε να ενημερωθούν όλοι οι επιχειρηματίες του νομού καθώς και οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της διαρκούς στήριξης που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας στους αποφοίτους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για την προώθηση του θεσμού της μαθητείας. Η συμβολή δε, των Επιμελητηρίων, που είναι οι φυσικοί φορείς σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και αγοράς εργασίας, είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την ελληνική επιχειρηματικότητα.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας