06-07-17 Νέα αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης στη δημόσια εκπαίδευση καταγράφεται και στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB.

06-07-17 Νέα αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης στη δημόσια εκπαίδευση καταγράφεται και στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται σε ποσοστό 69,8% τα δημόσια πανεπιστήμια και τα σχολεία, ποσοστό αυξημένο κατά 11,6% σε σχέση με την τελευταία έρευνα της MRB τον Δεκέμβριο του 2016. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η αύξηση της εμπιστοσύνης στη δημόσια εκπαίδευση, στο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει αύξηση 18,8% σε σχέση με το ποσοστό εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο του 2014 σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρίας. 

eikona 1 700 938 

06-07-17 Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα δήλωσε:

«Παρά τη συστηματική επιχείρηση κατασυκοφάντησης της δημόσιας εκπαίδευσης από ορισμένα κόμματα και ΜΜΕ, οι Έλληνες πολίτες αυξάνουν συνεχώς την εμπιστοσύνη τους στο δημόσιο σχολείο και Πανεπιστήμιο.. Αυτό είναι ένα ακόμη καμπανάκι κυρίως για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα σε κάθε δημόσια εμφάνισή του δεν χάνει την ευκαιρία να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και όσες αλλαγές υλοποιεί και προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Οι πολίτες, όμως, έχουν διαφορετική γνώμη.

  Εμείς θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, διευρύνοντας τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών αναγνωρίζοντας ταυτοχρόνως, ότι υπάρχουν παθογένειες δεκαετιών τις οποίες πρέπει να υπερβούμε. Στο τέλος οι πολίτες είναι εκείνοι που μας κρίνουν όλους».


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας