06-07-17 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τους πρόσφυγες – «διαμεσολαβητές» του προγράμματος Erasmus+ Sport

06 07 17prosf

06-07-17 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τους πρόσφυγες – «διαμεσολαβητές» του προγράμματος Erasmus+ Sport

Έξι νέοι πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα και έγιναν οι «διαμεσολαβητές» του προγράμματος Erasmus+ Sport, συναντήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Γιώργου Αγγελόπουλου.

Ο Υπουργός τους ευχαρίστησε για την συνδρομή τους στην πρώτη τρίμηνη φάση του προγράμματος φυσικής δραστηριότητας που συνεχίζεται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στόχος είναι η προώθηση της υγείας των προσφύγων ηλικίας 15 ετών και άνω, μέσω της φυσικής δραστηριότητας.

Οι έξι νέοι είναι ο «συνδετικός κρίκος» μεταξύ των 120 συμμετεχόντων και των διοργανωτών του προγράμματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ Sport με τίτλο «Διαφορετικοί άνθρωποι-κοινές ανάγκες. Οι πρόσφυγες κινούνται σε ένα δραστήριο τρόπο ζωής (DiCoR)» σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

Τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα της πρώτης φάσης πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.ΕΘ. των Γυμναστηρίων Ε.Γ.Α. «Ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής των δυο Γυμναστηρίων.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας