21-06-17 Απάντηση στην καταγγελία της ΟΛΜΕ

21-06-17 Απάντηση στην καταγγελία της ΟΛΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με την καταγγελία σας με ημερ. 21/6/2017, σας ενημερώνουμε ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης για την εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. έχει ήδη ενημερωθεί από την Τρίτη 20 Ιουνίου με μικρό αριθμό ειδικοτήτων που εκ παραδρομής δεν είχαν συμπεριληφθεί. Παράλληλα, προωθείται προς δημοσίευση συμπληρωματική Υπουργική Απόφαση.

Όπως ήδη έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του στις 20/6: 

«Με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση καθορίστηκαν οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑ.Λ. της χώρας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε όλα τα  ΕΠΑΛ της χώρας, λειτούργησαν αθροιστικά κατά το σχολικό έτος 2016-17 στη Γ’ τάξη 2.354 ειδικότητες.

Από την επόμενη  σχολική χρονιά 2017-18, σύμφωνα με την Υ.Α. ο συνολικός αριθμός των ειδικοτήτων που έχουν καθοριστεί να λειτουργήσουν σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας, είναι 2.567.

 Έχουμε συνεπώς 213 επιπλέον ειδικότητες σε όλα τα ΕΠΑΛ, ποσοστό αύξησης κατά 9%.

Από την απλή αυτή παράθεση των αριθμών αποδεικνύεται ότι, καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν δημοσιεύματα του τύπου ότι ‘’καταργούνται ειδικότητες, καταργούνται ΕΠΑΛ, καταργείται η ΤΕΕ’’.

Το ΥΠΠΕΘ παρακολουθεί την εξέλιξη των ηλεκτρονικών δηλώσεων, οι οποίες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος δημιουργούν θετικές προσδοκίες για τον τελικό μαθητικό πληθυσμό».

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι από το μεσημέρι της τρίτης μέρας των ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης για την εγγραφή, ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 33.000.

Η ουσιαστική στήριξη των Επαγγελματικών Λυκείων αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  κι αυτό αποδεικνύεται  από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί αλλά και  τις συγκεκριμένες αποφάσεις και έργα  που πραγματοποιούνται τα δύο τελευταία χρόνια.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας