02-06-17 Απάντηση στην ανακοίνωση της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ

02-06-17 Απάντηση στην ανακοίνωση της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ

Με έκπληξη και θλίψη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της Συνόδου των Προέδρων των Τ.Ε.Ι. η οποία κάνει λόγο για δήθεν «σοβαρότατο πισωγύρισμα του υπουργού Παιδείας», στηριζόμενη σε δήλωση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ότι «…υπάρχει πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να μη ρυθμίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα με νόμο…».

Το Υπουργείο Παιδείας, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί, έχει αρμοδιότητα για τον καθορισμό των προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ι. και βάσει αυτών καθορίζονται στην συνέχεια τα σχετικά με το πλαίσιο πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου και αυτό ακριβώς έρχεται να ρυθμίσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας. Σε αυτή τη διαδικασία εντάσσεται και η επεξεργασία των ομαδοποιημένων προτάσεων των Τμημάτων των Α.Ε.Ι., με τις οποίες ασχολείται εκ παραλλήλου η ήδη συσταθείσα επιτροπή του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Αυτά είναι τα πρώτα από μια σειρά βημάτων που πρέπει να γίνουν, ώστε με κατάλληλη τεκμηρίωση και νομοθετικές διαδικασίες, να γίνει δυνατή η επίλυση του χρόνιου προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τ.Ε.Ι. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ., σταθερό σε όσα έχει ανακοινώσει, έχει ξεκινήσει, για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες, μια πορεία που θα δώσει λύση στο υπαρκτό πρόβλημα των αποφοίτων των Τμημάτων Τ.Ε.Ι., μεταξύ των οποίων και τα Τμήματα Μηχανικών Τ.Ε.

 

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας