30-05-17 Εκδήλωση βράβευσης στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

30 07 15cinema

30 05 17cinema2

30 05 17cinema3

30-05-17 Εκδήλωση βράβευσης στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Στις 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Στην εκδήλωση αντιπροσωπείες 35 σχολείων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες.
Στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού υποβλήθηκαν φέτος:
– 287 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια
– 55 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα
– 41 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κινουμένου σχεδίου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση για ταινία, κινηματογραφικές αφίσες, βραβεία «Νοιάζομαι και δρω», βραβεία Κοινού.
Η οργανωτική επιτροπή του προγράμματος ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τα στελέχη του για τη φιλοξενία, τη συνεργασία και την υποστήριξη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
-ο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Ζήσης Κτενίδης, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας (και υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής)
-η κ. Γεωργοπούλου Αναστασία, εκ μέρους του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνου Ζουράρι
-ο κ. Παρδάλης Σπύρος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
-ο κ. Κουάνης Πάνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου
-η κ. Ανθοπούλου Σεβαστή-Σοφία, Διευθύντρια Ιδρύματος Λαμπράκη (και Επιστημονική Υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”).
-ο κ. Ανδρέου Γιώργος, μουσικοσυνθέτης
-η κα Ιωάννα Νάστου, Προϊσταμένη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων & Αρχείων (της Δ/νσης Μέσων Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) και η κα Ανδριοπούλου Ειρήνη, στέλεχος του ίδιου τμήματος.
-ο κ. Φατούρος Άρης, σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής

Το έγγραφο σε μορφή pdf

Η λίστα των σχολείων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό σε μορφή xls


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας