13-05-17 Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στη Σύνοδο Πρυτάνεων

4 pryt

13-05-17 Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στη Σύνοδο Πρυτάνεων

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρηκευμάτων παραβρέθηκε  στις εργασίες της 84ης Συνοδου Πρυτάνεων στην Αθήνα. Ο Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών των ιδρυμάτων, με επιπλέον επιχορήγηση ύψους 65 εκ.  Ευρώ.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης  στην αύξηση αποδοχών που προβλέπει το νέο ειδικό μισθολόγιο για τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 2,5% έως 7,5% ανάλογα με τη βαθμίδα. Για τους καθηγητές οι αυξήσεις υπολογίζεται να είναι μεταξύ 175-190 ευρώ (6,5%-7,5%), για τους αναπληρωτές καθηγητές μεταξύ 85-105 ευρώ (3%-5%), για τους επίκουρους καθηγητές μεταξύ 118-128 ευρώ (5%-7%) και για τους λέκτορες 52-58 ευρώ (2,5%-3,5%). Επίσης, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πανεπιστημιακών με την ενσωμάτωση του επιδόματος βιβλιοθήκης στον βασικό μισθό. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλα τα στοιχεία συντείνουν σε μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Μετά την τοποθέτηση του Υπουργού, ακολούθησε διάλογος στον οποίο συμμετείχαν οι πρυτάνεις όλων των ιδρυμάτων και αφορούσε κυρίως το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος με συγκλίσεις και έκφραση διαφορετικών απόψεων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ανάρτηση του νομοσχεδίου προς διαβούλευση στις 25 Μαϊου και επανέλαβε ότι και η σημερινή παρουσία του στο σύνοδο, αποτελεί τμήμα ενός ευρύτατου, χωρίς αποκλεισμούς και εξαντλητικού διαλόγου γύρω από το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί.

 

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας