14-03-17 Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας

 14 03 17 greek german forum

14-03-17 Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στις 5-8 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά δεκατέσσερις προτάσεις για την υλοποίηση διμερών δράσεων, οι οποίες αφορούν τους νέους, παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους οργανώσεων Νεολαίας, που ήλθαν σε επαφή τις τέσσερις ημέρες του Φόρουμ.

Η απασχόληση, η συμμετοχή των νέων στα κοινά και το προσφυγικό ζήτημα αποτέλεσαν υψηλής σημασίας θέματα στην ατζέντα της συνάντησης, βασικός στόχος της οποίας ήταν η δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών μεταξύ των οργανώσεων νεολαίας των δύο χωρών. Η διοργάνωση έκλεισε με θετικά μηνύματα και από τις δύο πλευρές και σχέδια για κοινές δράσεις νέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία στο άμεσο μέλλον.

Στις επίσημες εκδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας Παυσανίας Παπαγεωργίου, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεότητας της Γερμανίας, του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη και διπλωματικών αρχών της Γερμανίας τόνισε ότι οι προσπάθειες προσέγγισης στον τομέα της νεολαίας μεταξύ των δύο κρατών θα ήταν άδικο να συσχετιστούν με ανοιχτά θέματα ηθικών και οικονομικών διεκδικήσεων που πηγάζουν σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους αλλά και επικίνδυνο να αναχθούν σε μέσο ανταπόκρισης σε αυτές.

Τέλος, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι προσεχώς θα υπογράψουν ένα συμφωνητικό, το οποίο θα καθορίζει το καθεστώς και τα καθήκοντα ενός Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας