Διάκριση του 1ου Γ/σιου Λαμίας σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Λαμίας συμμετείχε και πέρασε στην επόμενη φάση του 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Ρομποτικής που διεξήχθη την Κυριακή (12/3) στο 3ο Γυμνάσιο (Μουστάκειο) Λαμίας.
Οι ομάδες του 1ου Γυμνασίου Λαμίας ήταν οι μοναδικές ομάδες που συμμετείχαν από τη Φθιώτιδα. Ως προκριθείσες ομάδες θα πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο ΟΑΚΑ.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 22 ομάδες δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας και εφτά γυμνασίων, πήραν μέρος στο διαγωνισμό της WRO HELLAS που συνδιοργάνωσαν η Επιστημονική Ένωση Καινοτομίας & Συνεργασίας «Εργαστήρι STEM» και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο».
Τα Γυμνάσια που συμμετείχαν και περνούν στην επόμενη φάση ήταν αυτά των Ψαχνών, του 1ου Γυμνασίου Λαμίας (και με τις δύο συμμετοχές), της Κανήθου, της Δροσιάς Ευβοίας, της Νέας Αρτάκης και του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας.
Οι ομάδες του 1ου Γυμνασίου

1η Ομάδα (Robowinners)
1. Κώστας Γεωργιάδης
2. Νάσος Πεπόνας
3. Γιώργος Μωύσογλου

2η Ομάδα (Robomasters)
1. Θάνος Αλεξίου
2. Γιάννης Δανιήλ
3. Αχιλλέας Παπασταμάτης

Με εκπαιδευτή τον καθηγητή Πληροφορικής ΠΕ19 Τεχνικού Υπευθύνου ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Νομού Φθιώτιδας Θεοδώρου Χρήστο.