21-02-17 Απάντηση σε δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»

21-02-17 Απάντηση σε δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο «Το Υπουργείο Παιδείας ζητάει ρουσφέτια» δηλώνει ότι:

–  Η αναφερόμενη ως καταγγελία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είναι παντελώς ανυπόστατη και συνεπώς το δημοσίευμα στερείται αληθείας.

–  Το δημοσίευμα υιοθετεί άκριτα, χωρίς δημοσιογραφική έρευνα, αναληθείς καταγγελίες, ενώ θα μπορούσε ο συντάκτης να ζητήσει από το Υπουργείο πληροφορίες για τα “συγκεκριμένα περιστατικά».

–  Μετά τον έλεγχο των συγκεκριμένων περιπτώσεων που αναφέρονται στο δημοσίευμα, το Υπουργείο δηλώνει ότι οι μετεγγραφές αυτές είναι νόμιμες. Οι ενστάσεις των συγκεκριμένων μετεγγραφομένων εξετάστηκαν από το ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα των μετεγγραφών χωρίς καμία παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα.

–  Σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι αναγράφουν στις αιτήσεις μετεγγραφής ή στις ενστάσεις τους και επιπλέον υποστηρικτικές αιτιάσεις, οι οποίες, αν δεν συμπεριλαμβάνονται στο νόμο, απλώς αγνοούνται από το σύστημα.

–  Το ηλεκτρονικό σύστημα μετεγγραφών μέσω του οποίου εκδίδονται αποτελέσματα εξετάζει τη μοριοδότηση των αιτούντων και τίποτα περαιτέρω.

–  Το δημοσίευμα αναφέρει κάποιες περιπτώσεις αίτησης μετεγγραφής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και τους επικαλούμενους λόγους, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν έχουν τελικώς ληφθεί υπόψη για την μετεγγραφή και με τι αριθμό μορίων.

–  Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκαθαρίζει ότι όλες οι μετεγγραφές έγιναν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας