07-02-17 Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

asdfia

07-02-17 Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει   προτεραιότητά του τη δημιουργία ενός ψηφιακά εγγράμματου πολίτη, που θα γνωρίζει πώς θα χρησιμοποιεί δημιουργικά το διαδίκτυο αλλά και πώς θα προστατεύεται στο διαδικτυακό κόσμο και θα αναπτύσσει κριτική σκέψη ως προς το μέσο» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

  Ο χαιρετισμός του Κώστα Γαβρόγλου διαβάστηκε από τον Θεόδωρο Καρούνο – άμισθο ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε θέματα τεχνολογιών, πληροφορικής, επικοινωνίας και ανοικτής διακυβέρνησης-   στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία έδωσαν το παρόν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες.

  Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες της υφηλίου. Τη διοργανώνει το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης (INSAFE) μέσω του επίσημου εκπροσώπου στην Ελλάδα, του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE. Στόχος της είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

 “Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο”, είναι το κεντρικό σύνθημα της φετινής επετείου που έχει σκοπό να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και την αναζήτηση ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά.

Απηύθυναν επίσης χαιρετισμό: ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης.

 Ακολούθησαν ομιλίες από εμπειρογνώμονες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των μαθητών-μαθητριών που πήραν μέρος στους τρεις διαγωνισμούς που είχαν στόχο να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται το δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο.

 Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 στη σελίδα www.saferinternetday.org

H ομιλία του Υπουργού σε μορφή Word

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας