03-02-17 Ξεκίνησε η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο Πέραμα

 03 02 17 ikonio 400px

{youtube}v=1RMb8rVXXTs{/youtube}

03-02-17 Ξεκίνησε η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο Πέραμα

Ξεκίνησε χθες η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος. Γονείς και κάτοικοι της περιοχής, μαζί με τον Γ. Γ.  του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λουγαδάκη, τον Περιφερειακό Διευθυντή της Αττικής Χ. Λόντο και τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  Λ. Νίκα,  καλωσόρισαν τα 14 προσφυγόπουλα με δώρα και λουλούδια.

Ακολούθησε εκδήλωση υποδοχής στη μεγάλη αίθουσα του σχολείου, όπου δόθηκε και μικρή παράσταση για τα παιδιά με αντικείμενο το παιχνίδι.  

Ο Γ. Γ. του υπουργείου Γιάννης Παντής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε:

“Οι επιλογές των σχολείων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, και θέλω να γίνει κατανοητό αυτό, γίνονται με βάση την ΚΥΑ, με βάση κάποια κριτήρια τα οποία είναι κυρίως εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά. Η πολιτική βούληση είναι να πάνε τα παιδιά σε σχολεία. Ο τρόπος όμως με τον οποίον πάνε, πού θα πάνε, ποια θα είναι τα μαθήματα τα οποία θα κάνουν, υπακούουν σε παιδαγωγικούς κανόνες και εδώ πρέπει να αφήσουμε την πολιτική απ’ έξω και να ακολουθήσουμε τους παιδαγωγικούς κανόνες, τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε για να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα.” 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας