20-01-17 Συμβούλιο της Ευρώπης: "Κατά της ρητορικής του μίσους " & "Ανανεώνοντας την πολιτική"

startup

 20-01-17 Συμβούλιο της Ευρώπης: “Κατά της ρητορικής του μίσους ” & “Ανανεώνοντας την πολιτική”

Σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το νέο εγχειρίδιο “We CAN” της εκστρατείας κατά της ρητορικής του μίσους- Στρασβούργο, 20-25 Μαρτίου 2017

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο “Developing Counter and Alternative Narratives to Hate Speech through Human Rights Education» που διοργανώνεται για την υποστήριξη της εκστρατείας κατά της ρητορικής μίσους –No hate speech movement.

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των youth workers και των εκπαιδευτικών που συνεργάζονται με νέους κατά της ρητορικής του μίσους, με βάση το νέο εγχειρίδιο της εκστρατείας «WE CAN». Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν δεξιότητες έτσι ώστε να εντοπίσουν το βασικό αφήγημα πίσω από εκδηλώσεις μίσους, να κατανοήσουν τη λειτουργία αποτελεσματικών και εναλλακτικών αφηγήσεων και πώς να τις χρησιμοποιήσουν βάσει του προσανατολισμένου ανά δράση και βήμα-προς-βήμα οδηγού του νέου εγχειριδίου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί η ευκαιρία ανάπτυξης πρωτοβουλιών με στόχο την ενσωμάτωση του νέου εγχειριδίου στις εκπαιδευτικές πρακτικές για τις ανάγκες της εκστρατείας.
Το νέο εγχειρίδιο «We CAN», που έρχεται να συμπληρώσει το προηγούμενο εγχειρίδιο « Bookmarks», θα εγκαινιαστεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τον Μάρτιο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως 25 Μαρτίου 2017 στο Κέντρο Νεολαίας στο Στρασβούργο- Γαλλία.

Ενδιαφερόμενοι νέοι ακτιβιστές, youth workers και εκπαιδευτικοί που δραστηριοποιούνται με νέους ανθρώπους για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους μπορούν να υποβάλουν αίτηση on-line έως 24 Ιανουαρίου 2017, 12.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://youthapplications.coe.int/Application-forms/Application-form-Training-Course-Developing-Counter-and-Alternative-Narratives-to-Hate-Speech-through-Human-Rights-Education

Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης – Rejuvenating Politics

Το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης προσκαλεί ένα νεαρό άτομο, ανά κράτος μέλος, για να συμμετέχει ενεργά στις 32η και 33η συνόδους του Κογκρέσου που θα διεξαχθούν στο Στρασβούργο. Οι νέοι που θα συμμετέχουν στις συνόδους θα πρέπει στη συνέχεια να αναπτύξουν τα δικά τους σχέδια σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κογκρέσου « Ανανεώνοντας την Πολιτική-Rejuvenating Politics». Από τον Οκτώβριο του 2014, το Κογκρέσο καλεί νέους από διαφορετικό υπόβαθρο – ακτιβιστές σε θέματα νεολαίας, νέους εργαζόμενους, φοιτητές, νέους πολιτικούς- να λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις, για να εκφράσουν τη γνώμη τους κατά τη διάρκεια συζητήσεων με τα μέλη του Κογκρέσου σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στο πλαίσιο της συμμετοχής για το έτος 2016, οι αντιπρόσωποι των νέων κλήθηκαν για πρώτη φορά να αναπτύξουν τα δικά τους σχέδια σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνόδους και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρακαλούμε επισκεφθείτε το ακόλουθο link:

http://bit.ly/Congress-Call-2017


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

© 2017, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr