6 ημέρες απέμειναν για δήλωση συμμετοχής σχολείων στη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

Λίγες μόνο ημέρες απέμειναν για τη δήλωση συμμετοχής σχολείων στη δράση«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», καθώς η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.

Η δράση θα τρέξει για 3η συνεχόμενη χρονιά και διοργανώνεται από την Science View και το τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απευθυνόμενη και φέτος σε μαθητές 12-16 ετών (Α’ Γυμνασίου – B’ Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Η δράση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού έργου CREAT-IT (www.creatit-project.eu) ενώ στηρίζεται στις αρχές των διερευνητικών μεθόδων μάθησης των φυσικών επιστημών (Inquiry Based Science Education) καθώς και στο παιδαγωγικό πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS (http://creations-project.eu/). Είναι προτεινόμενη δράση για τις Ελληνικές Εκπαιδευτικές Κοινότητες του Open Discovery Space (ODS) και του Inspiring Science Education (ISE).
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι μαθητές θα υλοποιήσουν μια θεατρική παράσταση σχετική με επιστημονικά θέματα και θα μάθουν επιστήμη με δημιουργικό τρόπο. Ένας από τους απώτερους στόχους είναι η κινητοποίηση όλο και περισσότερων εκπαιδευτικών & μαθητών και η δημιουργία μιας εκπαιδευτικής κοινότητας που θα συνεργάζεται, θα ανταλλάσσει απόψεις, υλικό και καλές πρακτικές για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και μετά το πέρας της δράσης.
Στη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σχολεία από όλη την Ελλάδα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
  • Συμμετοχή στην εκδήλωση της Αθήνας (1-2 Απριλίου 2017)
  • Συμμετοχή στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης (8-9 Απριλίου 2017)
  • Αν κάποιο σχολείο δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε μια από τις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις μπορεί να συμμετέχει βιντεοσκοπώντας την παράσταση και αποστέλλοντάς την σε ειδική πλατφόρμα.
Για πρώτη φορά φέτος θεσπίζεται κι ένα ειδικό βραβείο για την κατηγορία  «Διάδοση και προώθηση της παράστασης» που στόχο έχει να εμπλέξει τους μαθητές σε όλες τις πτυχές της οργάνωσης, υλοποίησης και προώθησης μιας θεατρικής παράστασης (εύρεση υποστηρικτών, διαφήμισή της παράστασης κλπ.), αντιμετωπίζοντάς την ως μια κανονική παραγωγή.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δράσης: www.lstt.eu ή την σελίδα της δράσης στο Facebook εδώ.
Υλικό από τις προηγούμενες διοργανώσεις μπορείτε να βρείτε στην διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα Open Discovery Space, στην οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει μέλος, ή εδώ:

© 2017, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr