21-10-16 η 2η Hμερίδα του ASEM στον τομέα Επιστήμη, Τεχνολογία και Καινοτομία για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

asem 550 400

21-10-16 2η Hμερίδα του ASEM στον τομέα  Επιστήμη, Τεχνολογία και Καινοτομία  για  την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Tη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιείται στο Ιωνικό Κέντρο της Αθήνας, η 2η ημερίδα του ASEM στον τομέα Επιστήμη, Τεχνολογία και Καινοτομία για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το ASEM, αποτελεί ένα φόρουμ πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας 51 κρατών της Ευρώπης και της Ασίας με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τις εργασίες της ημερίδας, που διοργανώνει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ και η Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της πόλης του Πεκίνου, υπό την αιγίδα του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, θα ανοίξει ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, καθηγητής Κώστας Φωτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xu Jianpei.

Εξέχουσες προσωπικότητες θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους στην ημερίδα, ανάμεσά τους ο Αν. Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας της πόλης του Πεκίνου κ. Zhu Shilong, και ο επικεφαλής της Επικεφαλής της Μονάδας Ευρασιατικής Συνεργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Γληνός.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xu Jianpei, με αντικείμενο την εξειδίκευση της συνεργασίας των δύο χωρών στην Έρευνα και την Τεχνολογία και τη διαμόρφωση κοινών δράσεων, αμοιβαία επωφελών.

Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του Μemorandum συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών τον Ιούλιο στην Κίνα, κατά την επίσκεψη της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας