10-10-16 Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ τη Πέμπτη 13 Οκτώβρη

 DSC2539 550 400

10-10-16 Συνέντευξη Τύπου  για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ τη Πέμπτη 13 Οκτώβρη στην  αίθουσα ¨ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ”

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την Παρουσίαση των σύγχρονων πανελλήνιων νορμών φυσικής κατάστασης μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 στην Αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Οι σύγχρονες πανελλήνιες νόρμες φυσικής κατάστασης παιδιών και εφήβων, δημιουργήθηκαν από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και προέκυψαν έπειτα από επεξεργασία των επιδόσεων φυσικής κατάστασης ενός πανελλήνιου δείγματος 420.000 μαθητών από 4.500 σχολεία της Ελλάδας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (Εθνική δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, και δημοσιεύθηκαν προσφάτως στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Sport Science.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξίου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ, ο κ. Λάμπρος Συντώσης, Καθηγητής Διαιτολογίας-Διατροφής και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, και ο κ. Κωνσταντίνος Τάμπαλης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μέλος της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της καλής φυσικής κατάστασης στην υγεία των παιδιών και εφήβων και το ρόλο του σχολείου στην προώθηση αυτής. Επιπλέον, θα παρουσιάσουν τη μεθοδολογία ανάπτυξης των νορμών, καθώς και τη σημασία τους για την έγκυρη αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης παιδιών και εφήβων από καθηγητές φυσικής αγωγής και επαγγελματίες υγείας.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας