01-08-16 Μεγάλη επιτυχία του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης σε διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας αυτοκινήτου

lykeio filothei 400px

01-08-16 Μεγάλη επιτυχία του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης σε διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας αυτοκινήτου

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας αυτοκινήτου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
Το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης είναι το μοναδικό δημόσιο ελληνικό σχολείο που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό “4×4 Land Rover in schools” που έγινε στο Birmingham της Αγγλίας, 4-6 Ιουλίου 2016, κατακτώντας την 15η θέση.

Η ομάδα μαθητών NewGen Motors του Λυκείου Φιλοθέης μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φόρμουλας “F1 in schools”, προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “4×4 Land Rover in schools” , παρουσιάζοντας το δικό της αμαξίδιο.
Παρά το λιγοστό χρόνο προετοιμασίας και το χαμηλό budget που διέθετε, κατάφερε να κερδίσει αξιόλογη θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε 21 ομάδες (πρώτη θέση κατέλαβε η Αυστραλία με ομάδα 13 ατόμων και οικονομικό προϋπολογισμό 70.000 ευρώ). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.

Τα παιδιά που εκπροσώπησαν την ομάδα NewGen Motors στην Αγγλία είναι οι: Χρήστος Γκάγκας, Νικόλας Οικονόμου και Κώστας Αθανασίου. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι: Κωστής Καγιούλης, Γιάννης Ιατρούδης και Αρτεμισία Ντούζου, με υπεύθυνο καθηγητή το Λυκειάρχη κ.Πέτρο Ματζάκο. Σημαντική η βοήθεια των καθηγητών: Γεώργιου Κόρακα (φυσικός) και Βάιου Μπασμπαλέρη (χημικός).

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας