19-07-16 Συνάντηση για σχολικό εξοπλισμό στα παιδιά των προσφύγων

pele 400 19 Iouliou

19-07-16 Συνάντηση για σχολικό εξοπλισμό στα παιδιά των προσφύγων

Σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστο Καπάταη, την αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, Ελισσάβετ Τασούλη, και την εντεταλμένη για θέματα Παιδείας, Ελένη Ζωγραφάκη.

Συμφωνήθηκε η προμήθεια σχολικών ειδών από την Περιφέρεια Αττικής με σκοπό να μοιραστούν τον Σεπτέμβρη, στα 4.628 παιδιά που φιλοξενούνται στις 7 δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που ανήκουν στα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε: Έχουμε χρέος να συνδράμουμε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα παιδιά που διαμένουν στα κέντρα Προσωρινής Διαμονής προσφύγων να προσέλθουν στα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως κάθε μαθητής.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης δήλωσε: Επιθυμούμε την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο. Ειδικά, το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης στο Φάληρο έχει ήδη συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Κοινή θέση όλων ήταν η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω υπέρ των προσφύγων δράσεις, από κοινού του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας