19ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 – 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 10 Απριλίου του 2016.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 24 / 3 / 2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 – Διεύθυνση internet, www.egve.gr

Α. ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες, 8 εξειδικευμένα σεμινάρια (τα 4 από τα οποία θα είναι δωρεάν για όσους εγγραφούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο) και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) και workshops.

Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για κάθε σεμινάριο επίσης θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

Β. ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή. Ντόπινγκ. Παιχνίδια Αναψυχής. Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Εξειδικευμένα σεμινάρια.

Γ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ).

Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κ.α.

Δ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στα πλαίσια του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 8 εξειδικευμένα σεμινάρια

Ε. Συμμετέχοντες στο Συνέδριο: Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αθλητίατροι, αθλητικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί μάνατζερς, προπονητές, κλπ. Κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο στο επιστημονικό μέρος, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συνεδρίου. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

ΣΤ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΟΥ 19ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

1) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Η Οργανωτική Επιτροπή του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου ΦΑΑ αποφάσισε να συμπεριλάβει πέραν του διαχωρισμού των εργασιών σε ερευνητικές και βιβλιογραφικές – ανασκοπικές και ειδικές ενότητες για την παρουσίαση προφορικών επιστημονικών ανακοινώσεων αποκλειστικά από φοιτητές.

2) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ. Για το συνέδριο και για τα 4 επί πληρωμή σεμινάρια έως 11 / 3 / 2016: Φοιτητές 35 € και όλοι οι υπόλοιποι 55 €. Από 12 / 3 / 2016 έως και τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου Φοιτητές 40 € και όλοι οι υπόλοιποι 60 €.

3) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η Οργανωτική Επιτροπή του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή στο 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο 15ο, 16ο, 17ο και 18ο Συνέδριο της ειδικής ενότητας για ξενόγλωσσες επιστημονικές ανακοινώσεις και προκειμένου να: α) ανταποκριθεί στο χαρακτήρα του Συνεδρίου, β) προσελκύσει συμμετοχές επιστημόνων από το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ανακοινώσουν το ερευνητικό τους έργο χωρίς η γλώσσα να αποτελεί φραγμό και γ) να διευκολύνει τους συναδέλφους μας από το εσωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν η ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο να αποτελέσει διαπιστευτήριο για διεθνή εξέλιξη και πορεία, καθιέρωσε πλέον την ειδική ενότητα στον Τομέα των Επιστημονικών Ανακοινώσεων για ξενόγλωσσες παρουσιάσεις εργασιών (ισχύει και για τα short paper, καθώς και για τις ολόκληρες εργασίες – full paper).

Προϋποθέσεις – αναγκαίες συνθήκες: α) Επίσημη ξένη γλώσσα της ενότητας είναι η αγγλική, β) Οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις θα γίνονται σε αυτή (υποβολή περίληψης, στοιχεία ερευνητού/-ών κοκ), γ) Η παρουσίαση (προφορικό κομμάτι και διαφάνειες) θα γίνουν στην αγγλική, όπως και η συζήτηση με το ακροατήριο (και ο συντονισμός της ενότητας), δ) Όλες οι ανακοινώσεις (ασχέτως επιστημονικού πεδίου) θα γίνουν στην ίδια ενότητα, εκτός εάν ο αριθμός τους επιτρέπει την περαιτέρω κατηγοριοποίησή τους και δημιουργία περισσοτέρων της μίας ξενόγλωσσων ενοτήτων, ε) Στο έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων του συνεδρίου θα υπάρχει ειδικό τμήμα, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις, στ) Αντίστοιχα ισχύουν και για τις αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) και ζ) Η παρεχόμενη από την ΕΓΒΕ βεβαίωση παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα είναι γραμμένη στην αγγλική.

4) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ SHORT ΚΑΙ FULL PAPER. Στο 19ο Συνέδριο θα υπάρξει η δυνατότητα να υποβληθούν και short paper, καθώς και ολόκληρες εργασίες (full paper), οι οποίες εφόσον κριθούν και γίνουν δεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή και καταβάλουν το δικαίωμα συμμετοχής, θα δημοσιευθούν ολόκληρες στο έντυπο των περιλήψεων των εργασιών του 19ου Συνεδρίου. Η παρουσίαση όσων εργασιών αυτού του τύπου εγκριθούν θα γίνει είτε σε ειδική ενότητα, είτε στην αντίστοιχη θεματική ενότητα που θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες εργασίες, θα έχουν δε μέγιστη διάρκεια παρουσίασης τα 20 λεπτά. Το ποσό συμμετοχής για τα short paper είναι 70 € και για τα full paper 100 €. Οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις υποβολής ολόκληρης εργασίας (full paper) ή short paper είναι ίδιες με αυτές του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. και υπάρχουν αναλυτικά στο site της Ε.Γ.Β.Ε. στη διεύθυνση www.egve.gr, καθώς και στο site του επιστημονικού περιοδικού στη διεύθυνση www.hellenicjsport.com και σε γενικές γραμμές οι συγγραφείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το APA 4 και μεταγενέστερα. Τα full paper δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial) και τα short paper τις 3 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial). Οι εργασίες θα υποβάλλονται στη γραμματεία της Ε.Γ.Β.Ε. όπως και όλες οι υπόλοιπες για το συνέδριο και θα πρέπει απαραιτήτως εφόσον δεν υποβληθούν μέσω διαδικτύου, να συνοδεύονται από cd.

5) ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του συνεδρίου η επιστημονική και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν όλες οι ερευνητικές εργασίες να συμπεριληφθούν και να παρουσιαστούν σε ξεχωριστές ενότητες στις οποίες θα περιλαμβάνονται μόνο ερευνητικές εργασίες, πράγμα το οποίο θα ισχύσει και για το έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων, ενώ και στη βεβαίωση που θα χορηγεί η οργανωτική επιτροπή ως αποδεικτικό παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα υπάρχει σχετική αναφορά.

6) ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ POSTER. Η καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση (poster) θα αναδειχθεί από τη μικτή επιτροπή από μέλη της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία γίνεται και η παρουσίαση των poster. Στο καλύτερο poster θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα για τη βράβευση και στον πρώτο συγγραφέα της ανακοίνωσης θα δοθούν 2 χρόνια δωρεάν συνδρομές για το επιστημονικό περιοδικό της Ε.Γ.Β.Ε. «Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός».

Ζ. ΔΙΑΜΟΝΗ: Εννέα εξαιρετικές προτάσεις για τη διαμονή όσων συνέδρων έλθουν στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση του συνεδρίου της ΕΓΒΕ αλλά και για τους συνοδούς τους έχει επεξεργαστεί η ΕΓΒΕ. Αυτές είναι: το ξενοδοχείο Capsis Hotel στην Εγνατία, το ξενοδοχείο ABC (3*) στην οδό Αγγελάκη κοντά στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, το Grand Hotel Palace στην οδό Μοναστηρίου, το The Met Hotel σε κεντρική τοποθεσία στο λιμάνι, το Hotel El Greco στην Εγνατία, το Hotel Avalon στην περιοχή του Αεροδρομίου της πόλης (4*), το Royal Hotel επίσης στην περιοχή Αεροδρομίου, το METROPOLITAN HOTEL στην περιοχή της Βασ. Όλγας, το EXCELSIOR HOTEL δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους και το CITY HOTEL στην συμβολή των οδών Τσιμισκή & Κομνηνών. Η κράτηση και η πληρωμή γίνεται απ’ ευθείας στα ξενοδοχεία από τους ενδιαφερόμενους. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και για όλα τα προτεινόμενα ξενοδοχεία δημοσιεύονται στο site της ΕΓΒΕ www.egve.gr